Què és JClic

Què és JClic                                                 


JClic és un projecte delDepartament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permeten crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia: puzzles, associacions, exercicis de text, mots encreuats, sopes de lletres i altres. A més, la zonaClic disposa d'una biblioteca d'activitats que compta amb milers de projectes realitzats per professorat i persones d'altres col·lectius que han volgut compartir el seu treball. L'àmplia base d'usuaris amb la qual contava el seu antecessor, Clic, es veurà sens dubte ampliada ja que JClic permet crear major varietat d'activitats, compta amb noves funcionalitats i permet crear recursos la visualització dels quals no està restringida a cap sistema operatiu en particular. 


  • Introducció a JClic

És un material d'autoaprenentatge que la Conselleria d'Educacióposa a la disposició del professorat dels centres docents, amb l'objectiu de familiaritzar-se amb l'ús bàsic i les possibilitats didàctica d'aquesta eina. El material pot ser utilitzat per qualsevol professor(a) de forma autònoma i també pot servir de base per a la realització d'activitats de formació presencials, semipresencials i a distància, organitzades per qualsevol institució educativa. El seguiment del material i la realització de les activitats que inclou requereixen aproximadament 30 hores de dedicació. La Conselleria d'Educació espera contribuir amb aquesta iniciativa a la difusió del programari lliure i a fomentar la creació de continguts educatius per aquelles persones que coneixen millor que ningú les necessitats reals de l'alumnat: els seus professors/as. 








Reflexionem!
En aquest cas el codi obert posa a disposició del mestre la creació d'aplicacions didàctiques amb recursos multimèdia que gràcies a la globalització i al fàcil accés que avui un estudiant pot tenir a Internet permetrà que ells puguin tenir les seves tasques escolars amb suport i reforç des de casa seva, motivant-los a indagar i investigar més sobre el tema vist.
Aquest programari permet que els docents desenvolupin múltiples aprenentatges segons les seves pròpies capacitats i experiències; pel fet que cadascuna de les activitats realitzades pel docent contribueix a que l'estudiant sigui un ens actiu en cadascuna de les seves classes.

0 Response to "Què és JClic"

Publicar un comentario