Què són els quaderns digitals (QV)?         

                                      Quaderns virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que permet crear diferents tipus d'activitats per a avaluar el progrés i rendiment dels estudiants. El projecte consta de diferents aplicacions (editor, visualitzador, generador web...), accessibles des de qualsevol navegador web amb connexió a Internet.  

Els Quaderns Virtuals creats pel professorat i amb els quals treballa l'alumnat, igual que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulles en els quals es distribuïxen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg, que permeten a l'alumnat i professorat escriure comentaris i dubtes. La flexibilitat de la seva estructura permet al docent crear diferents propostes educatives per a grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme d'aprenentatge. A més, poden ser utilitzats com material de treball per a qualsevol àrea i nivell educatiu. 


A nivell intern de l'aplicació, cada quadern està representat per un fitxer XML i un conjunt d'elements multimèdia (imatges, vídeos, àudios). Aquest fitxer XML, que segueix l'estàndard QTI, defineix l'estructura de fulles i preguntes del quadern així com la seva avaluació. 

Per a resoldre qualsevol dubte o problema amb les aplicacions i materials de Quaderns Virtuals podem enviar un missatge de correu electrònic a la bústia de QV del xtec.


Reflexionem!
El costum tradicional de guardar una pàgina web o un article al nostre disc dur o en un disquet per a després llegir-lo, no només és antiquat sinó també, gens pràctic. Moltes vegades guardem articles complets molt extensos que mai més els llegim i moltes vegades ... gairebé sempre .. no el podrem consultar quan el necessitem perquè està en el nostre ordinador .. que està a la nostra llar, l'oficina... etcètera.

Això es pot solucionar creant un quadern d'apunts a la xarxa amb algun dels programes gratuïts que existeixen. Tenint aquest quadern (que es pot crear com a pàgina, bloc o wiki) podem consultar els nostres apunts i els nostres articles en qualsevol lloc que ens trobem ja que està a la xarxa, fet que resulta còmode i pràctic. 

    0 Response to " "

    Publicar un comentario