Tot seguit es presenten unes definicions per apropar-vos als conceptes d'alguns dels recursos web més utilitzats avui da en educació i una reflexió personal que fem des de Educàlia.

Què són les Hot Potatoes?                       

Hot Potatoes és un conjunt de sis eines d'autor, desenvolupat per l'equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines web de sis tipus bàsics.  
La interactivitat dels exercicis s'aconsegueix mitjançant JavaScript . Aquest codi està fet amb un llenguatge anomenat JavaScript inventat per Netscape. Posteriorment podeu publicar aquestes pàgines en un servidor web.
A més, el programa està dissenyat perquè es puguin personalitzar gairebé totes les característiques de les pàgines. Per tant, si vostè sap una mica de codi HTML o JavaScript, podrà fer qualsevol canvi que desitgi en la forma de treballar dels exercicis o en el format de les pàgines.

Des de l'any 2009 és un programa freeware anteriorment era gratuït per a professors que utilitzaven el programa sense ànim de lucre però havia de registrar el programa en cas contrari el programa no tenia una funcionalitat completa i tenia limitacions com el nombre de preguntes que es poden posar en un exercici etc però això ja va passar a la història 
Utilització: La informació editable de cada tipus d'exercici es guarda en un arxiu específic de cada aplicació de Hot Potatoe. A partir del mateix es generarà el document final interactiu en format  TML. Aquesta pàgina es puja al servidor web. L'alumne no necessita tenir instal·lat al seu equip el programa Hot Potatoes per realitzar cada exercici. Només cal accedir utilitzant un navegador com Internet Explorer 5.5 o superior.


Reflexionem!

El sistema de Hot Potatoes ofereix als mestres eines molt útils i de fàcil accés, és a dir, sense tenir un coneixement avançat en sistemes i en programació, posa a l'abast del tutor l'ús de recursos previemente creats. Això, al costat de la creativitat de l'educand aconsegueix donar a l'alumne una proposta didàctica i cridanera que mitjançant la solució d'activitats captarà la seva atensión sobre el tema donat.


0 Response to " "

Publicar un comentario